DORPENESTAFETTE IN GEMEENTE GOES.

 Het dorpenplatform in de gemeente Goes komt jaarlijks enkele keren bij elkaar. Het dorpenplatform bestaat bij voorkeur uit twee afgevaardigden vanuit de zes dorpen in de gemeente Goes. Het doel is vooral samenwerken op het terrein van leefbaarheid en belangenbehartiging. Op die bijeenkomsten is er gelegenheid om elkaar te informeren en te ondersteunen. Eind 2016 is het idee geopperd om een dorpenestafette te houden met de bedoeling om te benadrukken, dat er intensief wordt samengewerkt als dat mogelijk is.

Voor 2017 staat er een WANDELESTAFETTE op het programma! Onder de noemer: De dorpen in de gemeente Goes doen en werken samen!

’s Heer Hendrikskinderen bijt de spits af in het kader van hun 750 jarig bestaan. Er wordt daar op 21 mei een historische zondagmiddagwandeltocht georganiseerd voor de inwoners. Het is de bedoeling, dat dan een afvaardiging van ’s Heer Arendskerke het stokje letterlijk in ontvangst neemt om daar in juni een wandeltocht te organiseren. Vervolgens wordt “het stokje” opgehaald door vertegenwoordigers van Wolphaartsdijk om in juli een wandeltocht te organiseren.

Kloetinge is in september aan de beurt, dat zal vermoedelijk de 1e of 3e zaterdag in september plaatsvinden.

Omdat we in Kloetinge iedereen, jong en oud zoveel mogelijk bij dit wandel evenement willen betrekken zullen twee routes worden uitgestippeld waarbij gebruik zal worden gemaakt van het uitgebreide "Wandelnetwerk Hart van Zeeland". De route is gemarkeert door zogenaamde knooppunten (zie bijgevoegde foto)

Bestuursleden van de belangenvereniging Wilhelminadorp krijgen daarna het estafettestokje overhandigd om in oktober een wandeltocht te organiseren. Eveneens in oktober wordt dan de estafette afgerond in Kattendijke.

Als het experiment slaagt, is het de bedoeling om in 2018 opnieuw een estafette te organiseren met een ander thema!

Wilt u meer informatie, of u aanmelden ga dan naar mailto:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.