Wat leeft in Kloetinge

Aankomend weekend is het zo ver. Emergis doet van 22 t/m 24 september mee met een team aan de Socialrun, een non-stop estafetteloop voor het goede doel. Tijdens de Socialrun wordt er 555 kilometer afgelegd in 48 uur door een groot deel van Nederland.

Lees meer...

Stichting Landschapsbeheer Zeeland zoekt vrijwilligers die willen helpen bij het controleren van landschappelijke beplantingen op bacterie-infecties. Het gaat voornamelijk om heggen met veel meidoorns op Zuid-Beveland.

 Bacterievuur
Oogt het Zuid-Bevelandse heggenlandschap ooit aantrekkelijker, lieflijker en zoeter geurend dan wanneer in mei de meidoorns in volle pracht staan te bloeien? Zoals wel vaker, in elk zoet sprookje, doemt ook hier een dreigend gevaar op. De bedreiging van deze heggen is de gevreesde ‘bacterievuur’. Dit is een besmettelijke ziekte die begin zestiger jaren voor het eerst van zich deed spreken en sindsdien met enige regelmaat terug komt. Dat kan rampzalig zijn voor kwekers, telers, maar ook voor natuur en landschap.

Lees meer...

Op iedere eerste maandagmorgen van de maand, dat is deze keer 3 april 2017, verzorgt de Buurtbus vereniging Zuidbeveland informatie tijdens de inloopochtend in Het Geerteshuis.De buurtbus rijdt tussen Kloetinge en Kattendijke. De buurtbus is een lijndienst die ook langs Goes-Oost, Centrum, Noordhoek en Mannee komt. De bus is voor iedereen te gebruiken.

Lees meer...