GOES - De afsluiting van de Abbekindersezandweg en enkele andere plattelandswegen aan de zuidoostkant van Goes is een succes. Dat stelt het Waterschap Zeeuwse Eilanden.

De wegen, waaronder ook de Kasteelweg, Groeweg, Daniëlsweg en Spaanweg, werden in het verleden vaak gebruikt als sluiproute. Veel aanwonenden klaagden daarover. Om dat probleem op te lossen, besloot het waterschap eind vorig jaar om de wegen af te sluiten. Enkel bestemmings- en landbouwverkeer mag er nog op.

Een evaluatie wijst uit dat er nu veel minder auto's over de wegen rijden. De Abbekindersezandweg krijgt 60 procent minder verkeer te verwerken. Bij de Spaanweg ligt dat percentage zelfs op 70. Op de Groeweg is het aantal auto's met de helft gedaald

Logischerwijs krijgt de Goesestraatweg - de doorgaande weg tussen Goes en 's-Gravenpolder - wel wat meer verkeer te verduren. Ook de Oostmolenweg is twintig procent drukker geworden.

Uit die straat zijn dan ook veel bezwaren ingediend tegen het besluit van het waterschap. Door het afsluiten van de plattelandswegen is het met name in de spitsuren drukker in de Oostmolenweg. 43 mensen uit de straat hebben daarover geklaagd.

Ook van medewerkers van Emergis kwamen veel bezwaren binnen. Zij maakten in het verleden veelvuldig gebruik van de sluiproute en zeggen nu langer te moeten reizen. 41 medewerkers hebben het schap gevraagd de afgesloten wegen weer open te stellen. Vanuit de wijk Oostmolenpark zijn 32 zienswijzen binnengekomen. Deze mensen hebben er problemen mee dat ze nu langer moeten rijden om thuis te komen.

Uit de afgesloten wegen komen overigens ook klachten. Eén agrariër denkt dat zijn opstallen minder waard worden door de verkeersbeperkingen. Het waterschap moet nog een besluit nemen over de ingediende bezwaren.Toch noemt het schap de afsluiting nu al een succes. Het doel was minder auto's over de wegen te laten rijden en dat is zonder meer gelukt.

Er kwamen overigens ook positieve reacties. Mensen die graag wandelen en fietsen bij Abbekinderen zijn blij dat het er minder druk is.

bron: PZC 2 juli 2010

Evenementen

Foto Kloetinge

15-04-08-5.jpg

Whatsapp Buurtpreventie

Kloetinge is onderverdeeld in WABP gebieden.

  1. Kloetinge 
  2. Oostmolenpark
  3. Riethoek
  4. Ravensteinlaan
  5. Ter Vatenseweweg

         Lid worden van Ver. Dorpsbrlangen 

Whatsapp Buurtpreventie (2)

Kloetinge is onderverdeeld in WABP gebieden.

  1. Kloetinge 
  2. Oostmolenpark
  3. Riethoek
  4. Ravensteinlaan
  5. Ter Vatenseweweg

         Lid worden van Ver. Dorpsbrlangen 

e-Bankieren.nl

e-Boekhouden.nl