Woensdag 8 oktober a.s. vindt de elfde-studiedag plaats. l ‘Ik tel tot 10……maar word niet gezien!?’
Het is soms maar al te waar dat kinderen van ouders met psychische problemen en/of verslavingsproblemantiek (KOPP/KVO) in de rol van opvoeder terechtkomen.

Ze krijgen taken en verantwoordelijkheden die een kind eigenlijk niet zou moeten dragen. Tijdens deze studiedag wordt het KOPP/KVO kind centraal gezet en zichtbaar gemaakt. Dit gebeurt door middel van de plenaire lezing ‘KOPP-el in Zorg’ door Liesbeth Venken. Zij is werkzaam bij het Familieplatform Geestelijke Gezondheid Projectlijn Kind van: KOPP Vlaanderen. Daarnaast zijn er twee workshopsrondes.
De studiedag is bedoeld voor hulpverleners, leerkrachten of andere professionals en vrijwilligers die regelmatig te maken hebben met kinderen van ouders met psychische problemen of kinderen van verslaafde ouders. De studiedag begint om 15.15 uur en duurt tot 20.30 uur en vindt plaats in de theaterzaal van Emergis, Oostmolenweg 101 in Kloetinge. Deelname kost vijftig euro per persoon inclusief maaltijd en symposiummap. Voor meer informatie en aanmelden, gaat u naar www.koppkvostudiedag.nl.

Organisatie
Dagvoorzitter van de studiedag is Anieck Hoogesteger, coördinator CJG Goes/Noord Beveland. De studiedag wordt mogelijk gemaakt door Agathos, Centrum voor Jeugd en Gezin CJG Oosterschelderegio, Indigo in Zeeland, Juvent, SMWO, Stichting Laat je Horen! en Emergis. De gezamenlijke gemeentes uit de Oosterschelderegio dragen bij in de financiering van deze dag.