De gemeente Goes organiseert in februari en maart tien inloopbijeenkomsten over de invoering van Diftar, het nieuwe afvalinzamelingssysteem dat op 1 januari 2019 van start gaat.
Tijdens deze bijeenkomsten krijgen belangstellenden informatie over wat er gaat veranderen, kunnen er vragen gesteld worden over de nut en noodzaak van afval scheiden en vragen we inwoners om mee te denken over de locaties voor het plaatsen van extra ondergrondse voorzieningen voor kunststof en drankenkartons in hun eigen wijk.

Extra voorzieningen
Vooruitlopend op de invoering van Diftar, plaatst de gemeente Goes nog dit jaar twintig extra voorzieningen voor kunststof en drankenkartons in de hele gemeente. Hierdoor wordt het voor inwoners gemakkelijker om deze afvalstroom te scheiden. Tijdens de bijeenkomsten bekijken we samen met onze inwoners wat de beste locaties voor deze voorzieningen zijn.

Wethouder rijdt mee met ophaaldienst
Om aandacht te vragen voor de bijeenkomsten rijdt wethouder Loes Meeuwisse woensdag 24 januari een ochtend mee in de vuilniswagen. Als portefeuillehouder van het afvalbeleid wil zij graag zelf ervaren waar de medewerkers van de ophaaldienst tegenaan lopen en waar rekening mee gehouden moet worden bij het plaatsen van ondergrondse voorzieningen.

Inloopbijeenkomsten
Kijk op www.goes.nl/afval wanneer uw dorp of wijk aan de beurt is en praat mee!

Meer informatie
Vragen over afval scheiden? Neem contact op met de afdeling Openbare Ruimte via (0113) 249 770 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.goes.nl/afval

Wat is Diftar ook alweer?
Diftar is een manier van inzamelen waarbij inwoners een basistarief betalen en daarnaast gaan betalen voor het aantal keer dat zij het restafval aanbieden. Bij Diftar betaal je dus alleen voor datgeen dat je daadwerkelijk vervuild. Door goed te scheiden draag je bij aan een duurzame omgeving én betaal je minder.

Plastic verpakkingen scheiden is en blijft belangrijk
Wij vragen inwoners om door te gaan met het scheiden van plastic afval. En ook om zo min mogelijk plastic afval in huis te halen. Zo verminderen we de 'plastic-berg' en vervuilen we het milieu minder. Begin januari verscheen het nieuws dat China geen afval, waaronder plastic, meer importeert. Dit gaat vooral om afval van bedrijven. Plastic afval van consumenten verwerken we namelijk verplicht binnen Europa.