• De gemeente Goes organiseert in februari en maart tien inloopbijeenkomsten over de invoering van Diftar, het nieuwe afvalinzamelingssysteem dat op 1 januari 2019 van start gaat. Tijdens deze bijeenkomsten krijgen belangstellenden informatie over wat er gaat veranderen, kunnen er vragen gesteld worden over de nut en noodzaak van afval scheiden en is er gelegenheid om mee te denken over de locaties voor het plaatsen van extra ondergrondse voorzieningen voor kunststof en drankenkartons.

Extra voorzieningen

Vooruitlopend op de invoering van Diftar, plaats de gemeente Goes nog dit jaar 20 extra voorzieningen voor kunststof en drankenkartons in de hele gemeente. Hierdoor wordt het voor inwoners gemakkelijker om deze afvalstroom te scheiden. Tijdens de informatiebijeenkomsten bekijken we samen met u wat de beste locaties voor deze voorzieningen zijn.

Wat gebeurt er met mijn ideeën? 

Het projectteam bespreekt uw ideeën en bekijkt hoe we die kunnen verwerken tot een definitief ontwerp. Helaas kunnen we u niet geheel de vrije hand geven. Het plaatsen van ondergrondse voorzieningen moet passen binnen het wettelijke kader en uitvoeringseisen. Deze randvoorwaarden zullen op de informatieavond worden toegelicht. U wordt later dit jaar opnieuw uitgenodigd om het definitieve ontwerp te bekijken. Deze bijeenkomst heeft dan een informatief karakter. We zullen hier dan ook een toelichting geven als we niet alle ideeën hebben kunnen verwerken.

Aanmelden

Om een beeld te krijgen van hoeveel mensen we mogen verwachten, vragen we u om uw komst door te geven per mail of per telefoon. U kunt dit doen door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of te bellen naar (0113) 249 770. Bent u verhinderd, dan kunt u uw wensen uiteraard ook doorgeven via bovenstaand mailadres.

We hopen u te ontmoeten tijdensvan de inloopbijeenkomsten!

Inloopbijeenkomsten

Kijk in onderstaand schema wanneer uw dorp of wijk aan de beurt is en praat mee!

- Kloetinge
- Oostmolenpark/Riethoek

Woensdag 7 maart

Het Geerteshuis
Geertesplein 6
4481 AN Kloetinge

19.00 - 20.30 uur