Heeft u hoogstamfruitbomen staan en wilt u weten hoe u deze kunt snoeien? Of wilt u graag meer weten over hoogstambomen in het algemeen? Kom dan naar de cursus Hoogstamfruit snoeien op 6, 13 en 17 maart 2018 van Stichting Landschapsbeheer Zeeland. Deze uitgebreide cursus is bedoeld voor beginnende snoeiers die zelf hoogstambomen willen leren snoeien. Ook mensen zonder eigen (hoogstam)fruitbomen zijn welkom.


Inhoud
Tijdens de theorieavonden wordt ingegaan op de principes voor snoei van hoogstamfruitbomen, de specifieke snoei-inzichten en technieken, de biologie en belangrijkste ziekten van hoogstammen. Tijdens de praktijkdag gaat men zelf aan de slag om het geleerde toe te passen. De nadruk zal vooral liggen op het vormgeven en onderhouden van hoogstamfruitbomen en het oplossen van veel voorkomende problemen. Deze cursus is in samenwerking met de wijkraad Mannee. Op de praktijk dag zullen we o.a. de hoogstamfruitbomen in de onlangs aangeplante dorpsboomgaard gaan snoeien.

Tijden en locatie
Dinsdag 6 maart: 19.00u - 21.30u Theorieavond
basisschool De Wingerd, Hilleweg 3, 4464 JA Goes (Mannee, gebouw de Krul)

Dinsdag 13 maart: 19.00u - 21.30u Theorieavond
basisschool De Wingerd, Hilleweg 3, 4464 JA Goes (Mannee, gebouw de Krul)

Zaterdag 17 maart: 9.30u - 15.00u Praktijk dag - start met koffie bij de Krul
Vervolgens zullen we naar praktijklocatie(s) in de buurt gaan waar we, onder begeleiding, gaan snoeien.

Kosten
Bij de cursus hoort een cursusmap met achtergrondinformatie en aanvulling op de cursus.
De deelname aan de cursus kost € 150,- p.p. (exclusief cursusmap van € 25,-). Komt u met z’n tweeën en wilt u één map, dan is de bijdrage € 250,- in totaal. Vrijwilligers van SLZ en de mensen die het onderhoud (gaan) doen in de dorpsboomgaarden die meedoen in het SLZ-project “Ieder dorp zijn boomgaard” kunnen gratis deelnemen.
Zij betalen alleen de kosten van de cursusmap. Het bedrag (voor cursus en/of map) kunt u overmaken op rekeningnummer NL93RABO0380517256 o.v.v. “Basiscursus Hoogstamfruit 2018 – Beveland” en uw naam en de naam van de vrijwilligersgroep/dorpsraad.

Heeft u interesse om mee te doen?
Meldt u dan aan. Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met SLZ (0113-23 09 36) voor meer informatie. Doe dit a.u.b. vóór 1 maart 2018.