Het bureau Studio Bereikbaar heeft woensdagavond 22 mei jl. de plannen gepresenteerd over de verkeersafwikkeling in ‘onze straat’ en omgeving. Het bureau adviseert o.a. vrachtwagens te weren uit Buys Ballotstraat. Dat is niet het enige, ook de inrichting van onze straat moet worden aangepast. Dat wil zeggen een smallere rijbaan, met als doel veel minder doorgaand verkeer en meer ruimte voor groen c.q. meer belevingsruimte.

Het plan is gaandeweg de route groter van omvang geworden. Ook omliggende straten worden meegenomen in de verkeersafwikkeling. Het verkeer is in de loop van de tijd door meerdere oorzaken fors toegenomen. Daardoor hebben straten nu te weinig capaciteit.Wij moeten als actiecomité constateren, dat onze plannen / ideeën grotendeels  zijn overgenomen door het bureau.  Dat geldt ook voor de inspanningen van de Vereniging Dorpsbelangen Kloetinge.   In het bijzonder  de fietsveiligheid voor kinderen uit de Riethoek en het Oostmolenpark, die de Kloetingse school bezoeken. Dit alles stemt voorlopig tot tevredenheid.

Hoe nu verder?
Op 13 juni a.s. wordt de gemeenteraad informeel bijgepraat over de conclusies van het bureau. Vervolgens moet het college van burgemeester en wethouders een voorstel doen aan de gemeenteraad. Dat zal na de zomervakantie zijn. Wij verwachten / hopen dat de raad in de vergadering van 19 september a.s. een definitief besluit zal nemen.

De uitvoering van alle te nemen maatregelen zou als volgt moeten zijn:

 1. Maatregelen die weinig geld kosten en een korte procedure hebben (o.a. verbod vrachtverkeer c.a.) snel –dit jaar- uitvoeren;
 2. Maatregelen die qua budget nog begroot moeten worden, meenemen (en uitvoeren) in de begroting 2020;
 3. Lange termijn maatregelen die substantieel geld kosten en waarvoor bij voorbeeld gewacht moet worden op andere in uitvoering zijnde plannen (denk aan de spoortunnel) meenemen in de 

Het actiecomitié Buys Ballotstraat
Leen Harpe, Cees Staal, Gees van Hemert, Patrick Schipper;
Namens de Vereniging Dorpsbelangen Kloetinge                   Marinus Vuijk

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Evenementen

Foto Kloetinge

15-04-08-04.jpg

Whatsapp Buurtpreventie

Kloetinge is onderverdeeld in WABP gebieden.

 1. Kloetinge 
 2. Oostmolenpark
 3. Riethoek
 4. Ravensteinlaan
 5. Ter Vatenseweweg

         Lid worden van Ver. Dorpsbrlangen 

Whatsapp Buurtpreventie (2)

Kloetinge is onderverdeeld in WABP gebieden.

 1. Kloetinge 
 2. Oostmolenpark
 3. Riethoek
 4. Ravensteinlaan
 5. Ter Vatenseweweg

         Lid worden van Ver. Dorpsbrlangen 

e-Bankieren.nl

e-Boekhouden.nl