Op 9 juni Pinksterdag om 10:00-12:

Geerteskerk kloetinge  We drinken na de dienst koffie met elkaar en de kinderen hebben een kraampje met mooie hebbedingentjes waar u hun school steunt.

Stichting Up4s

De stichting Up4s (spreek uit ‘up-for-us’ (= ‘kom voor ons en biedt wees- en kansarme kinderen in Oeganda een warm thuis en een goede schoolopleiding.

Up4s is in 2003 opgericht door Sylvia Mbabazi, die van oorsprong uit Oeganda komt, en haar man Frank Rus.

De stichting is in 2003 begonnen met de ondersteuning van 25 kinderen uit de omgeving van het geboortedorp van Sylvia, Bukomansimbi. In 2006 is gestart met een eigen kleuter- en basisschool en in 2010 met een middelbare school. Er gaan ongeveer 300 kinderen naar de basisschool en 250 kinderen naar de middelbare school.

De scholen onderscheiden zich van de gebruikelijke Oegandese scholen, doordat er relatief kleinschalig onderwijs wordt gegeven. In plaats van 100 kinderen in een klas hebben de scholen van Up4s maximaal 35 à 40 kinderen in een klas. Daarnaast is het onderwijs meer kindgericht en minder klassikaal.

Jaarlijks maakt het kinderkoor van de basisschool uit Oeganda een tournee door Nederland. Daarbij worden scholen, kerken, festivals e.d. bezocht. Hiermee wordt meer bekendheid gege- ven aan het werk van stichting Up4s. De opbrengsten van de tournee komen ten goede aan het project in Oeganda. Hierdoor heeft Up4s onder andere de middelbare school kunnen bouwen.


Evenementen

Foto Kloetinge

15-04-08-1.jpg

Whatsapp Buurtpreventie

Kloetinge is onderverdeeld in WABP gebieden.

  1. Kloetinge 
  2. Oostmolenpark
  3. Riethoek
  4. Ravensteinlaan
  5. Ter Vatenseweweg

         Lid worden van Ver. Dorpsbrlangen 

Whatsapp Buurtpreventie (2)

Kloetinge is onderverdeeld in WABP gebieden.

  1. Kloetinge 
  2. Oostmolenpark
  3. Riethoek
  4. Ravensteinlaan
  5. Ter Vatenseweweg

         Lid worden van Ver. Dorpsbrlangen 

e-Bankieren.nl

e-Boekhouden.nl