Vanaf 1 juli gaan we 'proefdraaien' met het afvalinzamelingssysteem Diftar. Omdat u voor Diftar nieuwe containers nodig heeft, krijgen alle huishoudens in laagbouw binnenkort twee nieuwe. Eén voor restafval en één voor gft-afval.

Betalen per gebruik
Met het Diftar-systeem betaalt u een vast basistarief, dat lager is dan de huidige afvalstoffenheffing. Daarnaast betaalt u per keer dat u de grijze container met restafval laat legen. Uw nieuwe restafvalcontainer heeft daarom een chip. Deze chip registreert of de container wordt geleegd. Per ophaalbeurt betaalt u € 4,-. Niet laten ophalen, betekent dus een besparing voor u.

Vanaf 1 juli wordt er nog geen bedrag in rekening gebracht. Zo kunnen we een half jaar lang controleren of alles goed werkt. Vanaf 1 januari 2019 wordt het betalingssysteem definitief ingevoerd (de gemeenteraad neemt in december 2018 een definitief besluit over de tarieven voor 2019). In deze folderleest u precies hoe het nieuwe systeem werkt en wat er voor u verandert.

Nieuwe rolcontainers
De nieuwe rolcontainers hebben een inhoud van 240 liter. Dit is waarschijnlijk groter dan u gewend bent. Het voordeel is dat u uw restafvalcontainer minder vaak hoeft aan te bieden. Dit is voordeliger voor u. Ook kunt u meer gft-afval kwijt. De nieuwe containers worden thuis omgeruild met de oude. Alle inwoners van Goes worden hierover per brief geïnformeerd.

Op www.goes.nl/afval kunt u meer lezen. U vindt daar ook een lijst met veel gestelde vragen en de antwoorden