KLOETINGE - Hoe moet het verder met Koningsdag in Kloetinge?  Is ook het bestuurvan de VDK van mening dat de belangstelling afneemt. Niet alleen voor de vrijmarkt en de zeskamp, maar ook voor de andere activiteiten die op touw waren gezet. Daar komt bij dat de feestelijke dag op dit moment door een kleine groep vrijwilligers wordt georganiseerd.

In een brief die in Kloetinge is verspreid, staat dat tijdens de afgelopen Koningsdag weer is gebleken dat de belangstelling afneemt. Niet alleen voor de vrijmarkt en de zeskamp, maar ook voor de andere activiteiten die op touw waren gezet. Daar komt bij dat de feestelijke dag op dit moment door een heel kleine groep vrijwilligers wordt georganiseerd.

Het bestuur roept inwoners die Koningsdag in Kloetinge belangrijk vinden op, om 27 juni naar een brainstormavond in dorpshuis Amicitia te komen. Ideeën en goede raad zijn welkom, Op dit moment ontbreekt het aan bestuursleden en vrijwilligers die daadwerkelijk de handen uit de mouwen willen steken.

Zelf constateer ik, maar ook vele mensen die ik spreek dat het programma nodig aan vernieuwing toe is, je kunt immers niet teren op successen uit het verleden om elke jaar

eenzelfde programma voorgeschoteld te krijgen. Natuurlijk vraag dit om een daadkrachtig bestuur en creatieve mensen, om Koningsdag in Kloetinge tot een feest maken. Kloetinge is een dorp die altijd voorop heeft gelopen tijdens de feestelijkheden ter ere van Koninginnedag en nu Koningsdag.

 

Wanneer het bestuur een vergadering organiseert is het bezoek nagenoeg nihil, het bestuur wordt op die wijze in zijn hemd gezet. Als voorzitter van de Vereniging Dorpsbelangen in Kloetinge, heeft de voorzitter van de Oranjevereniging aan mij al meerdere malen zijn zorg uitgesproken omdat hij met de paar mensen die hij ter beschikking heeft zo niet verder kan. Het zou diepdroevig zijn, wanneer Kloetinge met een groot aantal actieve verenigingen niet in staat zou zijn een aantrekkelijk programma samen te stellen waar alle Kloetingers plezier aan beleven.

Koningsdag moet een feest worden van Kloetingers voor Kloetingers, ook onze nieuwe bewoners uit de Riethoek spoor ik aan om mee te denken en zo nodig met suggesties te komen. Geen tijd om je te binden voor een functie in het bestuur ook projectmatig inzetten is al voldoende.

Voor vragen neem dan contact op met de voorzitter van de Oranjevereniging mailto: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Komt alle 27 juni naar Amicitia en praat mee over de toekomst van Koningsdag in Kloetinge

 

 


Evenementen

Kloetingsevlag

Foto Kloetinge

15-04-08-1.jpg

Buurtpreventie