Tijdens de bewonersavond is gesproken over een SocialSofa hiervoor zijn door de RABO  bank 1000 euro en door de Stichting S.Boone 1250 euro beschikbaar gesteld.  Het overige wordt betaald uit het dorpenbudget.
Wat is een Socialsofa en was wordt van de  de bewoners verwacht om een sofa te realiseren  in het dorp buurt of wijk.

Heeft u interesse om gzellig met uw buurt genoten te mozaieken dan kunt u zich hier aanmelden met naam adres en telefoonnummer:.
Ik wil mij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

SocialSofa project.
Wat is een SocialSofa project?
Een groep mensen, bijvsofa4oorbeeld buurtbewoners, cliënten uit instellingen, scholen, bedrijven, of verenigingen mozaïeken onder professionele  begeleiding van SocialSofa, een SocialSofa naar eigen ontwerp of idee. De deelnemers kunnen na de workshop van een dag zelfstandig aan de bank werken. De SocialSofa begeleiding draagt zorg voor de kwaliteit van het mozaïekwerk en zal waar nodig het proces bijsturen. Om in aanmerking te komen voor een project moet door de aanvrager een aantal zaken vooraf worden geregeld (zie Technische aspecten over de locatie)

Verder zorgt de SocialSofa begeleiding (in de vorm van een workshop), voor de benodigde materialen en de extra ondersteuning.


Wat is een SocialSofa workshop?
sofa1Tijdens een workshop wordt aandacht besteedt aan de basisvaardigheden van het mozaïeken. De diverse aandachtspunten van de SocialSofa worden uitgelegd en uitvoerig besproken. Voor mensen die de uitvoerende leiding van het project op zich gaan nemen, is het verplicht om de workshop te volgen. Maar uiteraard is iedereen die mee gaat werken aan het project, welkom tijdens de workshop. De workshop wordt gegeven in het SocialSofa atelier te Tilburg of indien gewenst op locatie. De workshop duurt ongeveer 6 uur.

 Hartstikke leuk  U overweegt mee te doen een SocialSofa te gaan mozaïeken met dorpsbewoners  of met bewoners die graag zo'n bank in hun wijk willen hebben.

Het patroon wat men in mozaiek op de bank wil hebben bepalen de bewoners zelf, dat kan een beeltenis zijn van het dorp met b.v. zoals op de vergadering werd voorgesteld het wapen van Kloetinge, of wanneer het een wijk betreft een markantpunt uit de wijk.


sofa2Een groot scala aan kleuren
Er is een enorm scala aan kleuren en door middel van mozaïeken kun je ontzettend mooie fleurige sofa’s realiseren.
Een gemozaïekte bank is vervolgens hufterproof, de kleuren blijven helder en eventuele beschadigingen zijn later erg makkelijk en snel te repareren.
Met een goede uitleg of eventueel een workshop kan iedereen snel leren mozaïeken en wanneer de begeleiding  voldoende deskundig is kun je samen met bewoners tot iets heel moois komen.


Het ontwerp
Het ontwerp kan bijvoorbeeld afkomstig zijn uit een ontwerp wedstrijd,, men  kan ook een ontwerp uitkiezen of  iemand een opdracht geven.
Een pakket houdt in: bank+mozaïekpakket+ontwerp+gereedschap+ een werkbank + een workshop en daarna nog het afvoegen en afwerken. Extra begeleiding is natuurlijk altijd mogelijk.

 


sofa3De SocialSofa is een massieve betonnen bank die 1750 kg weegt. Hiermee moet dus rekening worden gehouden met het uitzoeken van een geschikte werklocatie en of definitieve eind locatie. De banken worden na het optekenen van het des gewenste ontwerp voorzien van mozaïek. Wij maken hiervoor gebruik van glasmozaïek, dit  is makkelijk te verwerken en is ook erg duurzaam. De lijm en voeg materialen die door ons worden gebruikt of geleverd worden zijn speciaal geselecteerd voor het verwerken van glasmozaïek. Hierdoor is de duurzaamheid ook in ons klimaat gegarandeerd.

Het glasmozaïek heeft als groot voordeel dat het nagenoeg “hufterproof” is. Dit wil zeggen dat graffiti (wat gelukkig weinig voorkomt) en eventuele beschadigingen makkelijk en geheel onzichtbaar te herstellen zijn.

Nu dat de bouw van de Riethoek bijna is voltooid, gaan de gedachten uit om zo,n bank in de Riethoek te plaatsen. Het zou een mooie gelegenheid om op die wijze de nieuwe bewoners met elkaar in cotact te brengen, Dat wil niet zeggen dat alle bewoners inclusief cliënten van Emergis hier niet aan mee zouden kunnen doen. Wanneer er voldoende mensen zijn die die belangstelling hebben om  zo’n  bank te mozaïeken dan zal hier tijdens een bijeenkomst voor verdere informatie volgen.
Heeft u belangstelling maak dit dan kenbaar. Het kan ook zijn dat iemand het initiatief neemt om namens het dorp of wijk belangstelling te wekken bij mensen in zijn directe omgeving, laat u dat dan weten dan zorgen wij voor de nodige informatie.