Gemeente rond de Geerteskerk Kloetinge

Op iedere eerste maandag van de maand organiseert de Protestantse gemeente Kloetinge, een inloopmorgen, bestemd voor iedere inwoner van Kloetinge en omgeving. Maandag 6 augustus is de volgende inloopmorgen.
Plaats: Geerteskerk, Geertesplein 24; vanaf 10.00 uur staat de koffie klaar.

 

 

 

 

Kloetinge: van parochie tot gemeente rond de Geerteskerk.
In verband met de herdenking “500 jaar Protestant” is er in de Kloetingse Geerteskerk een expositie over “voor en na de Reformatie”. De zogenaamde beeldenstorm is blijkbaar” zachtaardig” omgegaan met het kerkgebouw. Opmerkelijk zijn er nog een aantal sporen van de Rooms Katholieke eredienst te vinden zoals gewijde altaarstenen, apostelbeelden, een sacrament nis, misbel en een wijwaterbakje bij de ingang.  Boven het voormalige altaar in het koor is in de nok van het dak een unieke afbeelding te zien van het Lam Gods.

De laatste pastoor stond rond 1580 in zijn parochie; na de komst van de watergeuzen en ontzetting van Goes kwam de eerste predikant Damman in 1584. In die periode kwam de nadruk te liggen op de eenvoudige eredienst waarin alleen het Woord centraal stond.

Wilt u met meerdere mensen, als groep bijv. met een reünie, de kerk bezoeken, dan kunt u daarvoor een afspraak maken met dhr. G. Kingma
Tel.nr. 0113- 215 672.

 

Andere activiteiten

 

 1. Elke eerste maandag van de maand van 10:00 tot 11:00 uur ontmoeting in het Geerteshuis. Vanaf juni is de ontmoeting in de Geerteskerk. Iedereen is van harte welkom.

 

Kerk Open Kloetinge

De Geerteskerk in Kloetinge ook deze zomer doordeweeks OPEN.

KERK OPEN: Vanaf zaterdag 2 juni a.s. staat het oudste gebouw van Kloetinge, de Geerteskerk, ook weer doordeweeks open voor Uw bezoek, voor bezichtiging, voor een moment van rust en bezinning!
De kerkgidsen ontvangen U graag op woensdagmiddag 13.30 u. tot 16.00 u. en zaterdag 10.00u.  tot 16.00u.
De openstelling duurt t/m 8 september a.s.

Expositie: “Nieuw en vertrouwd “ is de titel van een unieke expositie van iPad schilderijen van ons gemeentelid Nel Arrebout-van Damme. Naast acrylverf werkte ze met olieverf, tot ze het schilderen met de iPad ontdekte. Met deze techniek schildert ze herkenbare schilderijen, maar bewerkt het tot een heel eigen voorstelling, waar de kleur vanaf spat. Ze exposeerde eerder o.a. in Goes, Ellewoutsdijk en Wemeldinge. We zijn blij onze bezoekers hier ook van kunnen laten genieten. Vanaf 6 juni!!Nieuwe kerkgidsen: het zou fijn zijn nieuwe kerkgidsen te mogen begroeten. Het is een leuke en inspirerende “job”, bezoekers in onze Geerteskerk te mogen ontvangen. Informatie bij Willem van Wijngaarden tel 0113 250 646.

Zomerconcerten:
Op zaterdagen van 9 juni t/m 21 juli is er GRATIS muziek in de kerk door verschillende koren, ensembles en solisten .
Zaterdag 9 juni a.s. opent het BAVO koor uit Goes de reeks zaterdagmiddagconcerten in de Geerteskerk, Kloetinge.
Het koor bestaat uit 22 leden en zingt een afwisselend programma. Deze middag wordt o.l.v. Mariette Everse werk uitgevoerd van Pitoni, J.S.Bach, F.Schubert, Dvorak, Wesley en Gold.
Het concert begint om 15.00 u en is gratis- een bijdrage voor kerkonderhoud wordt op prijs gesteld.
16 juni: Blokfluitensemble Mar Azul en het kinderkoor van de muziekschool die samen het concert verzorgen.
23 juni: Mariette Everse met muziekleerlingen
7 juli: Mariette Everse: orgel en piano,
14 juli: Steven Knieriem: orgel
21 juli: Henk Tazelaar: orgel.   Alle concerten: aanvang 15.00 uur.

Whatsapp Buurtpreventie

Kloetinge is onderverdeeld in WABP gebieden.

 1. Kloetinge 
 2. Oostmolenpark
 3. Riethoek
 4. Ravensteinlaan
 5. Ter Vatenseweweg

         Lid worden van Ver. Dorpsbrlangen 

Whatsapp Buurtpreventie (2)

Kloetinge is onderverdeeld in WABP gebieden.

 1. Kloetinge 
 2. Oostmolenpark
 3. Riethoek
 4. Ravensteinlaan
 5. Ter Vatenseweweg

         Lid worden van Ver. Dorpsbrlangen 

e-Bankieren.nl

e-Boekhouden.nl