Op 17 december om 16.00 uur verzorgt brassband Excelsior Kloetinge haar jaarlijkse kerstconcert in de Geerteskerk in Kloetinge. Zoals inmiddels traditie is bij de brassband zal er ook dit jaar weer een solist optreden, namelijk Bernd Van Echelpoel op bastuba.

Bernd Van Echelpoel is een oud student van dirigent Bart Van Neyghem en inmiddels een van de meest vooraanstaande tubaïsten van België en Europa. Hij behaalde inmiddels meerdere prijzen tijdens diverse gerenomeerde internationale wedstrijden.
Sinds 2009 is hij verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra “voorheen de Filharmonie”.
Bernd is als professor en leraar verbonden aan het Koninklijk Conservatorium en de Muziekacademie van het Gemeenschapsonderwijs en dé Kunsthumaniora, beide te Antwerpen. Als kamermusicus is Bernd verbonden aan het Ottone Brass Quintet en Benny Wiame’s New Brass Directions en werkt hij freelance met enkele andere topensembles.


Brassband Excelsior is vereerd dat Bernd zijn medewerking verleend aan hun kerstconcert. Het programma bestaat enerzijds uit traditionele bekende kerstmuziek maar ook uit enkele verfrissende nieuwe werken die goed passen bij de sfeer van het kerstfeest. Bernd zal zijn Tuba laten “zingen” in enkele delen uit tuba concerten maar daarnaast zal hij samen met de brassband enkele traditionele kerstwerkjes ten gehore brengen.

Het concert start om 16.00 uur, toegang is gratis!